Hardcover boek drukken

Wilt u een hardcover boek laten drukken? Ipskamp Printing drukt uw boek al vanaf enkele exemplaren. Om tot de juiste keuze te komen is het belangrijk om de voordelen van een boek met een harde kaft eens te bekijken. Hieronder zetten we de voordelen van een hardcover boek drukken uiteen.

Voordelen hardcover boek drukken

Een hardcover boek heeft een stevig omslag in tegenstelling tot een boek met softcover. Een harde kaft is stug en niet buigzaam, waardoor het een duurzaam karakter heeft. Wilt u een fraai boek met een professionele uitstraling dan is een hardcover boek zeker het overwegen waard.

vraag nu een offerte aan

Er zijn veel soorten boeken die kunnen worden voorzien van een harde kaft. Zo zijn bijvoorbeeld genealogieboeken en kinderboeken meestal voorzien van een harde kaft. De één omdat het veel gebruikt zal worden, de ander omdat het tegen een stootje moet kunnen. In beide gevallen is een duurzame uitvoering aan te bevelen. Maar ook boeken met een groot formaat lenen zich uitstekend voor een harde kaft.

Genaaid gebonden

Bij boeken met een hardcover is het binnenwerk meestal genaaid afgewerkt. Dat wil zeggen dat de katernen (gevouwen drukvellen) van het boekblok letterlijk met naald en draad aan elkaar zijn genaaid. Dit maakt dat je het boek makkelijk door kan bladeren en dat het mooi open blijft liggen. Een boek met een harde kaft in combinatie met een genaaid boekblok wordt ook wel een genaaid gebonden boek genoemd.

PUR gelijmd

Een goedkoper alternatief voor een genaaid binnenwerk is een PUR gelijmd binnenwerk. Bij een PUR gelijmd boek worden de pagina’s met PUR lijm verlijmd met het omslag. Dit is eveneens een duurzame bindwijze, echter zal het binnenwerk iets minder flexibel zijn dan bij een genaaid binnenwerk.

Schutbladen

Hardcover boeken worden altijd uitgevoerd met schutbladen. Een schutblad, ook wel een schutvel genoemd, is een vel papier dat aan het begin en aan het eind van het boek, tegen de voor- en achterkant van het omslag wordt geplakt. Op die manier wordt het binnenwerk met het omslag verbonden. Alleen boeken met een hardcover kunnen worden voorzien van schutbladen. Voor de schutbladen wordt meestal wit papier gebruikt, maar dit kan desgewenst ook gekleurd papier zijn. Schutbladen kunnen tevens bedrukt worden met bijvoorbeeld een mooie foto of tekening.

Kort samengevat

Zoals hierboven beschreven heeft een hardcover boek drukken o.a. de volgende voordelen:

  • Duurzaam
  • Luxe uitstraling
  • Keuze uit een ronde of een rechte rug
  • Zeer geschikt voor boeken met een groot formaat
  • Bijna altijd in combinatie met een genaaid binnenwerk
  • Optie om de schutbladen te bedrukken

Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan

Wilt u een hardcover boek laten maken, dan bent u bij Ipskamp Printing aan het juiste adres. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

vraag nu een offerte aan

Meer informatie over het drukken van een hardcover boek? Neem dan contact met ons op, of kom bij ons langs voor een vrijblijvend gesprek. U kunt uiteraard ook een vrijblijvende offerte opvragen. Met 35 jaar ervaring kunnen wij u alles vertellen over het drukken van een boek en wat daarbij komt kijken. En als u zelf graag het papier wilt bekijken, voelen of ruiken, bestel dan ons gratis paper sample book.

Debug
Env: private
Time: 0.1939 seconds.