Boek drukken

Iedereen kan bij Ipskamp Printing een boek laten drukken. Of u nou een roman heeft geschreven, een bijzonder geschenk in de vorm van een boek wil maken of een eigen lesboek heeft geschreven.

U bent van plan een boek te drukken en bent benieuwd wat hier allemaal bij komt kijken. Wist u bijvoorbeeld dat u kunt kiezen uit verschillende soorten papier en diverse formaten? En dat u zelfs voor één exemplaar al terecht kunt bij Ipskamp Printing?

vraag nu een offerte aan

Uw boek drukken in 4 stappen

Bij Ipskamp Printing heeft u veel te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de oplage, de uitvoering, de afwerking of het formaat van uw boek.

1. Bepaal de oplage van uw boek

Door de nieuwe Printing On Demand (PoD) drukmethode is het eenvoudig boeken te drukken in kleine oplages, maar ook voor grote oplages tot circa 1.000 stuks bent u bij ons aan het juiste adres.

2. Kies uit 6 verschillende papiersoorten

Bij Ipskamp Printing kunt u kiezen uit diverse papiersoorten, die het natuurvriendelijke Forest Stewardship Council (FSC®) keurmerk dragen. Dit betekent dat het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en niet uit ‘oerbos’ zoals een tropisch regenwoud.

Papiersoort Kenmerken Geschikt voor
Silk MC Mat glanzend, glad Boeken met foto’s en illustraties
Gloss MC Glanzend, glad Boeken met foto’s en illustraties, fotoboeken
Houtvrij Ongestreken (HVO) Ruwe structuur. Leverbaar in wit en andere tinten Non-fictieboeken zoals leesboeken, boeken met weinig foto’s en illustraties
Biotop (FSC) Crèmekleurig, korrelige structuur, klassieke look Boeken met alleen tekst zoals romans, boeken met weinig foto’s en illustraties
G-print (FSC) Houtvrij. Glans maar niet weerspiegelend. Crèmekleurig, dik papier, wordt veel gebruikt in Nederland Zowel leesboeken als boeken met afbeeldingen en illustraties, Leesboeken met veel tekst.

3. Hardcover of softcover boek

Wanneer u een boek wilt drukken, kunt u kiezen tussen een hardcover of een softcover boek. De naam zegt het al: een hardcover boek heeft een harde, stevige omslag en een softcover een buigbare en soepele omslag. Welke uw voorkeur ook heeft, bij Ipskamp Printing kunt u hiervoor terecht.

De bindwijze van uw boek

Bij Ipskamp Printing kunt u ervoor kiezen om uw boek te binden met garen of met lijm. Wij zullen de twee methoden aan u uitleggen.

  • Genaaid gebonden
    Een genaaid boek bestaat uit meerdere katernen. Dit zijn in elkaar gevouwen bladeren die door middel van garen aan elkaar genaaid zijn. Deze katernen worden vastgelijmd in de rug van het omslag. Een genaaid boek is doorgaans flexibeler dan een gelijmd boek en blijft wat mooier open liggen. U kunt een boek genaaid gebrocheerd afwerken, dan is het voorzien van een softcover. Een genaaid gebonden boek is voorzien van een hardcover. Bij beide uitvoeringen zijn de katernen van het boekblok aan elkaar genaaid.
  • Gelijmd gebonden (ook wel garenloos genoemd)
    Bij gelijmde boeken bestaat het binnenwerk niet uit katernen. Het boekblok uit bestaat uit losse, aan elkaar gelijmde pagina’s. Het boekblok wordt dan gelijmd in het omslag. Een gelijmd boek is duurzaam, maar is iets stugger dan een genaaid boek.

4. Formaat van uw boek

Voor ons maakt het geen verschil of u een groot of klein boek wilt laten drukken; bij Ipskamp Printing is (bijna) alles mogelijk. Voor uw boek maakt het formaat natuurlijk wel uit. Het formaat moet passen bij uw boek.

Advies over uw boek drukken

We kunnen ons voorstellen dat u zelf niet weet waar u moet beginnen en waar u op moet letten bij het boek drukken. Daarom adviseren wij u graag met de volgende tips.

  1. De specificaties van uw boek hangen allemaal met elkaar samen. Het formaat, het soort papier en het lettertype heeft invloed op de dikte van uw boek, wat weer invloed heeft op de vorm van uw omslag. Bewaar daarom het definitieve ontwerpen van de boekomslag voor het laatst, zodat u zeker weet dat alles perfect past.
  2. De boekoplage hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de doelgroep en uw budget. Wanneer u niet zeker weet wat de perfecte oplage voor uw boek is, lees dan onze blog: Boekoplage bepalen voor een succesvolle start.
  3. Bij Ipskamp Printing kunt u ervoor kiezen om eerst een proefdruk te laten maken alvorens de gehele oplage geproduceerd zal worden. Laat deze aan verschillende mensen zien die in uw doelgroep vallen en vraag hen feedback. Zij zijn immers degene die het boek in hun handen houden.
  4. Wilt u uw boek volledig in eigen beheer uitgeven? Wij hebben een nauwe samenwerking met BoekenGilde voor het self-publishing proces en het drukken van uw boek.

Kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Een eigen boek drukken kan een spannende gebeurtenis zijn waar de mogelijkheden overweldigend kunnen zijn. Geen nood! Wij laten u graag zien, voelen én ruiken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van printtechnieken, papiersoorten, covers, formaten en bindwijzen. Op die manier kunt u niet alleen met uw hoofd, maar ook met uw gevoel de perfecte specificaties voor uw boek bepalen.

Offerte aanvragen & proefdruk

Elk boek heeft zijn eigen specificaties, vandaar dat er geen prijzen op onze website vermeld staan. Vraag daarom gerust een vrijblijvende offerte aan.

vraag nu een offerte aan

Bij Ipskamp Printing bieden wij u altijd de mogelijkheid om van tevoren een proefdruk te ontvangen zodat u het eindresultaat kunt beoordelen voordat het in de juiste oplage wordt gedrukt.

Debug
Env: private
Time: 0.2027 seconds.