Onze bindwijzen

Bij Ipskamp Printing kunt u uw boek(en) laten inbinden op verschillende wijzen. Voor het binnenwerk kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een genaaid, gelijmd of gehecht boek. Ook een wire-o binding behoort tot de mogelijkheden. Voor de omslag heeft u de mogelijkheid te kiezen voor een hardcover of softcover. Het gehele bindproces wordt bij ons inhouse verzorgd, zodat we uw bestelling binnen enkele dagen kunnen leveren.

Kies de bindwijze die bij uw boek past

Bij Ipskamp Printing hebben we diverse bindwijzen om uw boek te binden. De bindwijze kan bijdragen aan de uitstraling van uw boek. Het is dus verstandig om van te voren te weten welke bindwijze bij uw boek past. Wij laten het u graag zien!

Onze bindwijzen

Wij hebben een aantal bindwijzen die wij u aanbieden. Zo kunnen we uw boek lijmen, naaien, hechten of met een wire-o binden. Elke bindwijze heeft zijn eigen voordelen en uitstraling.

Een genaaid boek

Wij beschikken over een eigen naaimachine. Met deze naaimachine kunnen we de door ons gevouwen vellen (katernen) naaien tot een boekblok. Deze genaaide boekblokken worden vervolgens gelijmd met de omslag. Dat kan een hardcover of een softcover zijn.

Binding van boeken_naaien

Flexibel en toch stevig
Het voordeel van een genaaid boek is dat het boek mooi open blijft liggen en dus minder snel uit zichzelf dichtslaat. Daarnaast is het een stevige bindwijze doordat de vouwvellen in aparte katernen zijn genaaid en vervolgens in één geheel, als boekblok, vastgelijmd zijn aan de omslag.

Indien een boek met een genaaid binnenwerk een hardcover heeft, praten we over een genaaid gebonden boek. Kiest u voor een genaaid binnenwerk met een zachte omslag (softcover), dan betreft dit een genaaid gebrocheerd boek.

Een gelijmd boek

Anders dan bij een genaaid boek, wordt een gelijmd boek niet in katernen gebonden. Bij een gelijmd boek worden alle pagina’s aan elkaar gelijmd om vervolgens met lijm te worden bevestigd in de rug van de omslag. Omdat er geen naald en draad aan te pas komt, noemen we het ook wel garenloos binden. Hotmelt en PUR zijn de twee lijmsoorten die wij gebruiken om uw boek te lijmen. Een gelijmd boek kan worden voorzien van een hardcover of een softcover.

Binding van boeken_gelijmde softcovers

Voordelig en duurzaam
Een gelijmd boek is wat stugger dan een genaaid boek, maar zeker niet minder duurzaam. Dit komt door de lijmsoorten die wij gebruiken. Doordat lijmen eenvoudiger is dan naaien, is een gelijmd boek goedkoper dan een genaaid boek.

Een gehecht boek of een boek met een wire-o (spiraal)

Naast naaien en lijmen, bieden wij ook de mogelijkheid om uw boek te hechten (nieten) of met een wire-o te binden.

Goedkoop uw dunne boek hechten
Wanneer uw boek maar een aantal pagina’s bevat, is het verstandig om uw boek te hechten. Bij deze bindwijze worden de bladen aan elkaar geniet. Het is een relatief goedkope manier om uw boek te binden en is, afhankelijk van de dikte van het papier, mogelijk tot maximaal 72 pagina’s.

Uw boek binden met wire-o
De wire-o binding bestaat uit een stalen spiraal. Het gehele boek, dus inclusief omslag, wordt door de spiraal bij elkaar gehouden. Het voordeel hiervan is dat de pagina’s helemaal omgeslagen kunnen worden en blijft het boek heel eenvoudig open liggen. Dit is handig voor bijvoorbeeld handleidingen of een portfolio.

Wire-o boeken

Hardcover of softcover boeken

Bij Ipskamp Printing heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een hardcover of softcover omslag. Ook dit heeft veel invloed op de uitstraling van uw boek. Een hardcover is bijvoorbeeld wat chiquer maar ook zwaarder dan een softcover omslag. De keuze ligt aan de origine van uw boek: is het bijvoorbeeld bedoeld om mee op reis te nemen? Dan kiest u voor een softcover omdat deze lichter in gewicht zijn en eenvoudiger mee te nemen zijn.

We zetten de twee opties voor u naast elkaar:

Hardcover (hardback) Softcover (paperback)
Harde, stevige kaft Zachte, flexibele kaft
Duurzaam door harde omslag Duurzaam maar iets kwetsbaarder
Zwaarder dan softcover Licht in gewicht
Chique uitstraling Minder chique uitstraling

Uw boek laten binden door een drukker met inhouse bindmogelijkheden

Het voordeel van het drukken van boeken bij Ipskamp Printing is dat wij alles inhouse kunnen verzorgen. Dit betekent dat wij de printers in ons pand hebben staan, maar ook alle bindmachines. Een bestelling kan dus direct bij ons gedrukt en gebonden worden. Dit zorgt voor korte doorlooptijden .

Wilt u nog meer informatie over de bindwijzen die Ipskamp Printing te bieden heeft? Neem dan gerust contact met ons op. Wij laten graag in een persoonlijk gesprek zien welke bindwijzen we hebben en welke het beste bij uw boek past. En als u zelf graag het papier wilt bekijken, voelen of ruiken, bestel dan ons gratis paper sample book.

Debug
Env: business
Time: 0.1916 seconds.