Premium print is de toekomst!

8 juni 2016

Ipskamp Printing is al jaren specialist in het drukken en printen van boeken. We hebben de markt zien veranderen, er komen steeds meer titels en steeds meer mensen die zelf een boek willen schrijven. We zien ook de opkomst van digitale boeken, dat in combinatie met print juichen we alleen maar toe. Door de nieuwe technieken is het veel makkelijker om helemaal zelf een boek te maken. Premium Print is zo’n nieuwe techniek, het boeken maken van de toekomst.

Slider_1920x500_IMG_5289

Printtechniek van de toekomst.
Ik geloof dat Premium Print (inkjet) de toekomst is. Steeds meer uitgevers doen bij ons een beroep op Premium Print; het is namelijk enorm snel. We produceren een heel boek; kaft, inhoud en het komt er direct gesneden en gelijmd uit rollen. De laatste jaren is de techniek veranderd en de kwaliteit enorm verbeterd. De inktkoppen zijn preciezer en er zijn meer papiersoorten geschikt voor premium print. De inkt reageert beter op dat papier en die combinatie geeft een beter resultaat. Perfect om boeken te maken. (Tot oplage van 1000 stuks zijn wij concurrerend over de hele wereld; je hoeft dus niet meer naar het buitenland om je boek te laten drukken, de transportkosten wegen niet meer op tegen de lagere productiekosten.)

slider4

Uiteindelijk wordt de kwaliteit van Premium Print alleen maar beter. Nog efficiënter en de doorlooptijden worden steeds korter. De toekomst is ‘vandaag bestellen, morgen in huis’. Je bestelt op bijvoorbeeld bol.com een boek, dat wordt dan hier geprint en de volgende dag thuis afgeleverd. Dat zorgt ervoor dat je geen voorraden meer nodig hebt en dus geen grote magazijnen. Titels blijven niet meer liggen. Het verkleint het risico en de moeilijkheid van het vak van de uitgever; hoe groot moet de eerste druk zijn? Geen verspilling meer en dus is het beter voor het milieu, ook omdat je door het niet drukken in het buitenland geen transport hebt. Het boek wordt pas gemaakt als de klant hem wil hebben. Dit is iets wat we nu al steeds meer doen!

 

Debug
Env: none
Time: 0.1712 seconds.