Je boek verkopen via bol.com

27 januari 2017

Bol.com is de bekendste plek op het internet om je boek te verkopen. Niet alleen nieuwe boeken worden daar aangeboden, maar ook tweedehands boeken. Bol.com heeft een enorm bereik, het is eenvoudig en gratis. Pas wanneer je een exemplaar verkoopt, betaal je een percentage van de omzet aan het platform. Je boek verkopen via bol.com is geen hogere wiskunde, in dit artikel lees je er meer over.

Bol.com boek verkopen

ISBN nodig

De meeste boeken zijn voorzien van een ISBN nummer. ISBN staat voor International Standard Book Number en is altijd een uniek nummer. Hiermee onderscheid jouw boek zich van miljoenen andere boeken. Deze ISBN wordt namelijk maar 1x uitgegeven. Om jouw boek op bol.com aan te bieden, moet je ervoor zorgen dat jouw boek zo’n ISBN heeft. Lees meer over het aanvragen van een ISBN in onze blog: ‘Boek geschreven, wat nu?

Gratis je boek aanbieden

Het aanbieden van jouw boek op bol.com is gratis. Je betaalt pas, zodra een exemplaar is verkocht. De kosten die je betaalt bestaan uit de bemiddelingsbijdrage. Voor boeken hanteert bol.com een percentage van 15% van de verkoopprijs. Daarnaast betaal je zelf de verzendkosten en retourzendingen van je verkochte boeken. Het is verstandig om dit van te voren te verrekenen in de verkoopprijs.

Ben je benieuwd hoe je tot een reële verkoopprijs van je boek komt? Lees dan eens onze blog over het bepalen van je verkoopprijs.

Verkoop je boek via bol.com

Boek verkopen via bol.com

Om je boek aan te bieden op bol.com, heb je een zakelijk verkoopaccount nodig. Een dergelijk account kan je alleen aanmaken als je een persoonlijk account hebt. Dit is het account waar jij je producten mee koopt het op platform. Daarnaast dien je als verkoper aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • Je hebt een BTW-nummer
  • Je bent minimaal 18 jaar oud
  • Je hebt een privéaccount bij bol.com
  • Je hebt een Nederlands postadres
  • Je hebt een Nederlandse betaalrekening
  • Je bent bereikbaar via e-mail
  • Je verkoopt uitsluitend originele artikelen (dus geen illegale kopieën)
  • Je accepteert retourzendingen van kopers

Verwar een zakelijke verkoper niet met een particuliere verkoper. Het verschil tussen deze twee is dat particulieren tweedehands boeken verkopen en zakelijke verkopers alleen originele en ‘eerstehands’ spullen te koop aanbieden.

Online en offline je boek promoten

Naast het gebruik van bol.com zijn er nog veel meer manieren op jouw boek aan de man te brengen. Denk bijvoorbeeld aan offline middelen zoals de pers, een ludieke actie of een boekpresentatie. Maar ook online middelen kunnen erg van pas komen, zoals social media, een website of online advertenties. Lees alles over boekmarketing en het online promoten van je boek in onze andere blogs.

Debug
Env: none
Time: 0.1433 seconds.