De blauwe giraffe

22 september 2017

Directeur van Ipskamp Printing, Bob Olde Hampsink is 48 jaar, getrouwd, houdt van lekker eten, hardlopen en voetballen. Hij besteedt zijn weekenden langs de lijnen van het sportveld om zijn drie kinderen aan te moedigen.

 

Waarom de blauwe giraffe?

Het is al een aantal jaar onze mascotte, het logo en ons geloof; de blauwe giraffe van Ipskamp Printing. Er staat zelfs een kunstwerk voor de deur, maar waarom is dat eigenlijk zo? Wat betekent die blauwe giraffe nou eigenlijk?

Brochure

Het begon allemaal met een brochure. Er zat een doorzichtige pagina in. Ik vond het een saaie pagina. ‘Zet er maar een beest op’ Dat werd een giraffe. ‘Leuk, maak hem maar blauw.’ En zo is de blauwe giraffe geboren. Maar die giraffe klopte ook. Als drukker is het moeilijk om je te onderscheiden. We streven natuurlijk snelheid, kwaliteit en lage kosten, zoals meer bedrijven dat doen. We wilden verder gaan dan dat. Je nek uitsteken voor klanten. Dat kan alleen als team gedaan worden en ik vond dat het bij ons team toen nog iets beter kon.

Steek je nek uit
Als bij de binnendienst een vraag binnen komt van een klant gaat de medewerker naar de collega in het productieteam om te overleggen of dat kan. De binnendienst medewerker is niet de persoon die de vraag heeft, dat is de klant en ook de productie collega is onderdeel van het team om samen de klant te bedienen. Steek dus je nek uit voor de klant om hem of haar zo goed mogelijk te helpen, doe dat samen als een team. Als je wilt dat een bedrijf net dat beetje extra te bieden heeft om je klanten goed te helpen, moet je intern medewerkers de vrijheid geven omdat te doen. Met de giraffe als mascotte hebben we dat weten te realiseren, iedereen wil bij ons onze klanten zo goed mogelijk helpen, nu hebben we het beleid, de ruimte en de vrijheid gecreëerd om dat ook goed te kunnen doen.

Waarom dan blauw?

De kleur blauw staat voor het onmogelijke waar maken. Dat is wat we doen. We steken onze nek uit en maken daarna het onmogelijke waar. Ook als we het zelf in huis niet kunnen doen, dan zorgen we dat we het kunnen of sturen we de order door naar één van onze partners. Daarom werken we samen met Wilco en Roelofs , wat wij niet kunnen kunnen zij heel goed en andersom.

Kunstwerk
giraffe
Ik zag online dat er een aantal beelden verkocht werden door een dierentuin, daar zat ook een giraffe bij, ik heb natuurlijk geen moment getwijfeld en de giraffe voor Ipskamp gekocht. Een collega van ons heeft er vervolgens een echte blauwe giraffe van gemaakt. Later bladerde de verf er wat van af. Met de verhuizing vorig jaar heeft kunstenaar René Guillot ons benaderd. Ik vertelde hem dat ik graag een blauwe giraffe wilde en hij vrij was er daarnaast nog iets leuks mee te doen. Maar je weet wel, als je een kunstenaar vraagt om een blauwe giraffe krijg je er natuurlijk iets veel mooiers voor terug.

 

Debug
Env: none
Time: 0.1578 seconds.