Stappenplan

1. Goede voorbereiding

Met dit stappenplan willen we u helpen om uw eigen boek te maken en te laten drukken. Als u gebruik maakt van dit stappenplan heeft u geen professionele opmaakprogramma’s nodig. U kunt gewoon Word gebruiken en daar een pdf van maken. We helpen u ook graag persoonlijk, dus mocht het stappenplan geen uitkomst bieden of heeft u liever persoonlijke ondersteuning voor de redactie of vormgeving van uw boek of wilt u enkel controleren of u op de juiste weg bent? Bel dan 053-4826262 of mail naar info@ipskampprinting.nl

Omdat wij gebruik maken van printtechnieken van de toekomst kunt u bij Ipskamp Printing uw boek laten drukken in elke gewenste oplage. Zelfs met 1 exemplaar bent u van harte welkom!
Kortom: Als u zich goed voorbereid, het stappenplan doorloopt of uw vragen stelt aan een van onze professionals kan er niets mis gaan bij het drukken van uw boek.

2. Binnenwerk & cover

Gebruik kleur, zodat uw boek eruit springt. Via een offerte kunnen wij precies voor u uitrekenen hoeveel de pagina’s in kleur gaan kosten. Voor alle pagina’s die in één kleur zijn gehouden, betaalt u niets extra.

Cover
Hoe groot de omslag rond het boek moet worden (voorkant, zijkant en achterkant) weet u pas als u klaar bent met het binnenwerk van uw boek.

3. Specs en proefdruk

Handig! Wij hebben een selectie gemaakt van de meest gebruikelijke keuzes voor formaat, papiersoort en afwerking. We zetten ze hier alvast op een rijtje, maak nu alvast een keuze zodat u later niet voor vervelende verassingen komt te staan.

Als het boek uit veel tekst bestaat, is een klein of middelgroot formaat (A5 of B5) geschikt.

Gebruikt u veel foto’s? Dan raden wij een middelgroot of groot formaat (B5 of A4) en een iets dikker papier van bijvoorbeeld 100 grams aan. Als u glanzend papier voor de binnenkant kiest (g-print), is het mooi om ook de buitenkant met een glanzend beschermlaagje af te laten werken (glans laminaat). Heeft uw boek meer dan 500 pagina’s en wilt u liever niet dat het te dik wordt? Kies dan voor dunner papier van 80 of 90 gram. Twijfelt u over pagina’s in zwart/wit of in kleur? U betaalt per pagina en kunt het dus net zo duur of goedkoop maken als u wilt.

Ipskamp Printing produceert hoofdzakelijk boeken met een gelijmde softcover. Wilt u toch liever een gebonden boek met harde kaft vraag dan een offerte aan. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor heel andere wensen. Nieuwsgierig? Vraag dan ter inspiratie ons schitterende Anders magazine  aan en maak onder andere kennis met eetbaar papier en papier dat ruikt.

Drukproef
Een digitale drukproef sturen we u gratis toe. U kunt ook een papieren drukproef aanvragen, daar zijn wel kosten aan verbonden. Wij raden u aan eerst zelf een uitdraai te maken om alles goed te controleren; op papier ziet u de laatste fouten beter dan op het beeldscherm.

4. Publicatie

Wilt u uw boek gaan verkopen? Voordat uw bestand naar de drukker gaat, heeft uw boek eerst een nummer nodig (het ISBN) en een barcode. Het ISBN nummer zet u op de copyrightpagina van het binnenwerk; de barcode komt op de achterkant van het boek te staan, aan de buitenkant. Ook bent u verplicht uw boek aan te melden bij het Commissariaat voor de Media vanwege de vaste boekenprijs. De barcode kunt u het gemakkelijkst door ons laten aanvragen, omdat daaraan specifieke eisen worden gesteld. Haal geen gratis versies van internet. Deze voldoen namelijk niet aan die gestelde eisen, een herdruk moeten doen vanwege een fout in de barcode of het ISBN nummer is zonde. Voor € 25,- vragen wij voor uw boek een ISBN nummer aan en krijgt uw boek een NUR-code.

Handig! Online uw boek in de voorverkoop. Laat van het uiteindelijke drukwerk bestand een interactieve pdf maken en creëer zo een digitaal inkijk exemplaar! Ideaal om te delen in uw social media netwerk en bovendien geschikt voor ieder mobiel apparaat. Informeer naar de mogelijkheden.

Debug
Env: private
Time: 0.2083 seconds.