Jaarboek maken

Het afgelopen jaar was geweldig! Waarom zou u geen jaarboek maken? Al uw mooie herinneringen vastgelegd in een boek die u er altijd weer bij kan pakken wanneer vrienden of familie over de vloer zijn of wanneer u even zin heeft om die warme herinneringen weer op te halen.

Bundel uw mooiste momenten

Na een bepaalde tijd zullen herinneringen vervagen of misschien wel helemaal verdwijnen. Om dat te voorkomen maakt u een jaarboek. Een jaarboek kunt u maken van het afgelopen jaar of een bepaalde periode. Bijvoorbeeld het jaar wanneer u bent geslaagd, verhuisd, getrouwd, wanneer de kinderen zijn geboren of geslaagd of wanneer u een wereldreis hebt gemaakt. In het laatste geval kunt u er ook voor kiezen een reisboek te maken.

Een jaarboek bestaat vaak uit tekst en beeld. Hier bundelt u de mooiste momenten van het afgelopen jaar of een bepaalde periode. Zo’n jaarboek is leuk om te laten zien aan vrienden en familie of om na een tijd weer open te slaan en herinneringen op te halen.

Programma’s voor het maken van een jaarboek

Er zijn diverse programma’s en software waarmee een jaarboek kan worden gemaakt. De meest gebruikte programma’s om een jaarboek te maken zijn toch wel InDesign, Word en Pages. In de onderstaande tabel leggen we de drie programma’s naast elkaar.

Programma Wat is het? Ervaringsniveau
Word Tekstverwerkingsprogramma van Windows Beginner
InDesign Geavanceerd tekstverwerkingsprogramma van Adobe Gevorderd
Pages Tekstverwerkingsprogramma van Apple Beginner

Wilt u weten welk programma voor u geschikt is? Lees dan onze blog: De drie meest gebruikte software voor het schrijven van een boek.

Jaarboek drukken

Jaarboek maken omslag

Wanneer u uw jaarboek wilt laten drukken, is het belangrijk van te voren al na te denken over uw specificaties. Denk bijvoorbeeld aan de oplage, het papiersoort en de omslag.

Oplage

Wij kunnen ons voorstellen dat u graag al uw herinneringen in een boek wilt vastleggen, maar er geen tientallen exemplaren van hoeft te hebben. Daarom kunt u bij Ipskamp Printing uw jaarboek al vanaf één exemplaar drukken. Een grote oplage is natuurlijk ook mogelijk.

Papiersoort

Een jaarboek spreekt het meest wanneer u er mooie afbeeldingen en foto’s in plaatst. Wanneer u het jaarboek vervolgens laat drukken, kies dan voor een gecoat papiersoort. Op die manier komen de afbeeldingen en foto’s het meest tot hun recht. Er zijn verschillende papiersoorten die hiervoor geschikt zijn.

Omslag

Bij Ipskamp Printing heeft u de keuze uit een hardcover of softcover omslag. De naam zegt het eigenlijk al: de hardcover omslag bestaat uit hard en stevig materiaal. Een softcover omslag daarentegen is buigbaar en licht.

Advies over het drukken van uw jaarboek

Bent u niet zo thuis in de specificaties van het drukken van een jaarboek? Geeft niks! Wij helpen u graag bij het drukklaar maken van het boek. Neem daarom gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of afspraak.

Debug
Env: private
Time: 0.1873 seconds.