Rugdikte berekenen van uw boek

Het berekenen van de rugdikte van uw boek is belangrijk voor het ontwerpen van de omslag. Voordat de rugdikte bekend is, kunt u al wel nadenken over de vormgeving van uw omslag. De dikte van de rug hangt af van onder andere het aantal pagina’s, het gekozen papiersoort, de uitvoering van het boek en de bindwijze.

Rugdikte-boek-berekenen

Van welke factoren hangt de rugdikte van uw boek af?

De rugdikte van uw boek is te berekenen aan de hand van een aantal factoren. Wanneer u kiest voor een hardcover, is de rugdikte breder dan wanneer u kiest voor een softcover. Ook wanneer u kiest voor een dikker en zwaarder papiersoort, is de rugdikte breder dan wanneer u kiest voor een dunner en lichter papiersoort.

Wilt u een hardcover of softcover omslag?

Bij het berekenen van de rugdikte van uw boek, moet u rekening houden met het soort kaft. Wanneer u namelijk kiest voor een hardcover, is de rugdikte breder dan wanneer u kiest voor een softcover omslag.

Bindwijze is van invloed op de rugdikte

Wanneer u de rugdikte wilt berekenen van uw boek, moet u eerst beslissen welke bindwijze u wilt hanteren. De bindwijze heeft namelijk ook invloed op de rugdikte van uw boek. U heeft de keuze uit een gelijmd of genaaid gebrocheerd binnenwerk.

Rugdikte-berekenen

Rugdikte berekenen aan de hand van het aantal pagina’s

Het is vanzelfsprekend dat de rugdikte breder wordt, naarmate het aantal pagina’s toeneemt. Ook dien je hier rekening te houden met het papiersoort. Het ene soort is dikker dan het andere. Ook het grams gewicht van het papier heeft invloed op de rugdikte. Daarnaast is het formaat van het boekblok belangrijk. Dit zijn de maten van één pagina.

Wilt u graag weten hoe dik de rug van uw boek zal worden of wilt u graag een werktekening met de juiste formaten ontvangen? Neem dan contact met ons via 053-4826262 of stuur ons een e-mail: info@ipskampprinting.nl. Wij helpen u graag verder.

Debug
Env: private
Time: 0.161 seconds.