Softcover boek drukken

Een softcover boek, ook wel pocket of paperback genoemd, laten drukken door een professional? Van roman tot managementboek, veel auteurs kiezen voor een flexibele of zachte kaft. Maar waarom kiest een auteur voor een softcover en welke voordelen heeft een zachte kaft eigenlijk?

Voordelen softcover boek drukken

Een voordeel van het drukken van een softcover boek is de relatief lage kostprijs. Hierdoor kunt u het boek voor een lagere prijs in de markt zetten dan bijvoorbeeld een hardcover boek.

vraag nu een offerte aan

Het drukken van een boek met een zachte kaft neemt minder tijd in beslag dan een hardcover. De levertijd is dus korter. Daarnaast is het gewicht van een softcover boek vaak laag waardoor het voor de lezer makkelijk is om uw boek mee te nemen, bijvoorbeeld in de trein of onderweg naar een zonnige bestemming. Het is mogelijk om de ‘flexibiliteit’ van de kaft te kiezen aan de hand van het papiergewicht. Een laag gramgewicht maakt een boek flexibeler en handzamer. De duurzaamheid wordt daarentegen wel iets minder.

Genaaid gebrocheerd

Een boek met een zachte kaft kan op twee manier gebonden worden; genaaid gebrocheerd of gelijmd. Bij een genaaid gebrocheerde uitvoering zullen de katernen (gevouwen drukvellen) van het binnenwerk letterlijk met naald en draad aan elkaar worden genaaid. Dit maakt dat je het boek makkelijk door kan bladeren en dat het mooi open blijft liggen. Een boek met een zachte kaft in combinatie met een genaaid boekblok wordt ook wel een genaaid gebrocheerd boek genoemd.

Gelijmd

Een goedkoper alternatief voor een genaaid binnenwerk is een gelijmd binnenwerk. Bij een gelijmd boek worden de pagina’s met PUR of hotmelt verlijmd met het omslag. Dit is eveneens een duurzame bindwijze. Het binnenwerk zal echter wel iets minder flexibel zijn dan bij een genaaid binnenwerk.

Conclusie

Zoals hierboven beschreven heeft een softcover boek een aantal eigenschappen, namelijk:

  • Lagere kostprijs
  • Snellere levering
  • Weegt minder
  • Flexibel
  • Handzaam

Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan

Wilt u meer informatie over het drukken van een softcover boek? Neem dan contact met ons op, of kom bij ons langs voor een vrijblijvend gesprek. U kunt uiteraard ook een vrijblijvende offerte opvragen. Met 35 jaar ervaring kunnen wij u alles vertellen over het drukken van een boek en wat daarbij komt kijken.

vraag nu een offerte aan

Debug
Env: private
Time: 0.1592 seconds.